تاریخچه کردان

قدمت اولیه و استقرار انسان
قدمت سکونت در کردان به بیش از هزار سال پیش و پیش از قرن ششم هجری قمری بازمیگردد. کاوشهای باستانشناسی، از کشف سفالینههای دوره ابتدایی اسلامی تا شواهد نقشههای کهن، مؤید این قدمت دیرینه است
نقش اراضی ساوجبلاغ در تاریخ باستان
روستای کردان بخشی از شهرستان ساوجبلاغ است که با پیشینه فرهنگی هفتهزار ساله، از دوران مادها تا هخامنشیان و ساسانیان، بهعنوان یکی از شاهراههای مهم فلات مرکزی ایران شناخته میشد . استقرار تمدنهای متعدد در این منطقه، موقعیت استراتژیک کردان را در پیوند کاروانروها و مسیرهای تجاری تقویت کرده است .
اهمیت سیاسی و نظامی در دورههای میانی اسلامی
در اسناد دورههای سلجوقی تا صفوی، کردان بهعنوان مرکز سیاسی و نظامی منطقه کرج مطرح بوده و مراکز حکومتی و نظامی کوچکی در آن استقرار یافته بودند . وجود تپههای باستانی در ورودی روستا حکایت از نگهداری اردوگاهها و تأسیسات نظامی در قرون میانی دارد .
آثار سلجوقی: برج آرامگاهی شاهزاده حسین
یکی از شاخصترین آثار تاریخی کردان، برج آرامگاهی شاهزاده حسین است که متعلق به دوره سلجوقیان میباشد . این برج با نمای آجری، پلان خورشیدی و معماری مدور، نمونهای کمنظیر از هنر معماری نظامی-دینی سلجوقی است . در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۳۸۲۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .
دوره قاجار تا معاصر
در دوره قاجاریه و پهلوی نیز کردان بهدلیل منابع آبی و موقعیت جغرافیایی خود، همچنان مقصد سفر کاروانها و مسافران بوده و باغات اطراف آن توسط خاندانهای صاحبمنصب توسعه یافتند . امروز کردان با حفظ هویت تاریخی و تقویت زیرساختهای گردشگری و سرمایهگذاری لوکس، نمادی از همنشینی تاریخ غنی و طبیعت بکر البرز است